Polylogue pt. 2
From 26 October until the end of this year’s Biennale, the Greek Pavilion hosted the interactive installation Polylogue II. Designed especially for the Greek Pavilion by a small team of designers, artists and technologists from Berlin working within the MAZI project, the installation aimed at experimenting with the relationship between the pavilion as a place and the 137 architects in Greece, that are members of the pavilion‘s committee as a social “space”.

Figure 1: Polylogue pt. 2 installed in the Greek Pavillion

Since most of the people involved in the preparation couldn’t be physically present in the pavilion, it was designed as a communication system that connects the Pavilion’s visitors with the participants back in Greece directly, serving as a “wormhole” from one space to the other.
How and what for the installation is being used as a tool is conceptually kept open, and its meaning is produced by the interactions it facilitates: it can be a blackboard, a chat room, an oracle or a Q and A interface for the various exhibits.

Upon visiting the Pavilion, people encounter three wall-mounted boxes and a keyboard terminal, with which they can post questions that appear on the screen of one of the boxes. Once the question is typed, it is sent to a custom-designed application installed on the mobile devices owned by the members of the committee in Greece, offering them the opportunity to reply for a timeframe of 10 minutes. Responses are printed immediately on a paper roll dispensed by box displaying the question that is answered. After the time is up, the question is being printed above the answers, providing an archive of the conversation – and an empty box for new ones.

Made in collaboration with Andreas Unteidig, Fabrizio Lamoncha, Blanca Cobreros-Dominguez at the Design Research Lab Berlin.

Figure 2: Visitors interacting with the installation.

Figure 3: Visitors interacting with the installation.